alla har vi varit märkesnördar

vem har inte gått igenom märkesstadiet. köpt sig ett par svindyra jeansbyxor för över tusenlappen. också vid den tiden då man hade som minst pengar. knappt ett par byxor och så var studiebidraget slut. nu väljer man sina tillfällen när det är värt de där extra.
franco moschino var en italiensk designer som gick tvärt mot de andra designerna på 80-talet. det som gällde var en förmögen livsstil med bästa designkläder. ju skrytsammare desto bättre. folk blev modeoffer. moschino var lite av en rebell som ville uppmärksamma och avslöja dåtidens modevärld. han skapade nått nytt, provocerande och lekfullt. hans filosofi var att inte ta mode för seriöst. med mottot - vem kan säga vad som är god smak? det är lite av vad som inpräntats i min skalle idag.
ps. grattis arvid!

att vara nöjd men inte nöja sig


att börja skolan kan nog vara det bästa jag gjort på länge. känner mig så fri och mår så bra. nu kan jag säga det. alla borde börja plugga nån gång i livet.

tiden är mogen

har väldigt mycket bilder som aldrig visas. antingen blir det för mycket på en och samma gång, eller så är bilderna för snarlika dom andra eller så passar tillfället helt enkelt inte. men jag tror ni är redo nu. så jag tänkte att jag kör lite gammalt gött. för det är mycket som ni aldrig får se. idag blir det frankrike från i somras.
när du ska dricka vin. nummer ett. lukta på skruvkorken.
två. lukta på vinet.
tre. antingen sippra i dej lite eller så vänder du bara glaset helt enkelt.
och sist ett utlåtande, eller bara en blick som här. gissar på många solar.
runt i fleury.
hjärnor och ryggar som brinner. what do... what to do...
bara tompa som fattades.
och lite varmare vatten.
men en glass gick ner.
turistiga.
och all god mat vi åt. och allt gott vin. och alla ostar. mmmmmm.

skinny love


hallå där

en smattrande regnig lördag. träning, matlagning och nu ut i regnet och möta upp skrädderifolket för fest i alexandras hus. hemmafester kan oftast bli dom roligaste.

fredagsmys

kom precis hem från en tur på stan. varit på statsbiblioteket och hämtat lite research till ett projekt som ska påbörjas i skolan. tom hade kul åt min nervositet i trafiken. spårvagnar åt alla håll. cyklister bilar och gående. jag blir så hackig och vill bara ta mej över så fort som möjligt. här i göteborg är det spårvagnar som har företräde framför allt och alla. sen mötte vi upp emma och fikade. emma jag och tom är singlarna i klassen. vilket betyder att det är vi som blir över på fredagkvällar så att säga. när alla andra går hem och myser. så ikväll ska vi laga mat, sippra vin äta dyr ost från saluhallen. passerade sven volter förut tillsammans med "toorsten söödergren". arvid och david ni vet. under mina minst två år här så skulle håkan vara nummer ett att passera. på typ magasingatan. hihi.

på rätt väg

redan csnrik och snart lönrik. torsdagstrött men skolglad. vad jag trivs här redan. det är så kul att lära känna massa nya människor och hålla på med nått som man tycker är kul. plus att staden är lika go som göteborgarna.

call girl

i några dagar har jag nu möts av lastbilar, kameror och ställningar som staplats upp på gatan där jag bor. ikväll möttes jag av en uppställd telefonkiosk strax utanför porten. och igår frågade en man om jag hade en filmroll i filmen som jag då förstod att de alltså spelar in. kände att jag var tvungen att göra en liten research när dom håller på så nära inpå. sökte och fann att filmen heter "call girl" och är en politisk thriller med pernilla august i huvudrollen. premiär oktober 2012. en berättelse inspirerad av de verkliga händelserna runt bordellhärvan på 70talet. kvinnlig frigörelse, sexuell revolution, neutralitet, kärnkraft och social trygghet. från botten av samhället upp till det toppskiktet, via bakgator, glitter och glamour.

hemma på min gata i majorna

ja gott folk, såhär ser det ut. mitt göteborg i majorna.

iphoneminnen

skrattar lite i efterhand... ett sms i panik. det var peace and love. kings of leon på scen och en publik som var allt annat än lugn.
solnafest och julias partybelysning åkte fram. vilken grej.
solnas finaste par.
saknar er och varma sthlmsnätter.
killar. vi åker väll tillbaka...

För Vasastan är som Chinatown

igår var jag nog på alla ställen man kan komma i göteborg med en spårvagn. vi fick en liten sightseeing med skolan vilket var helt rätt inplanerat eftersom det regnade hela dagen. snart kanske jag vet... vet vilka gator, spårvagnar och platser håkan sjunger om. he he. precis som med krunegårds texter.
tror jag trivs så bra som det bara går efter en vecka. området och gatan jag bor på är verkligen ett jättebra ställe. du kan hitta det mesta bakom varje hörn eller gata in. till stan tio minuter med spårvagn. av det lilla jag har träffat klassen så känns alla väldigt välkomnande. elva tjejer och en kille är vi.
har kört bodypump idag igen. ikväll blir det kräftskivsfest hemma hos en i klassen. tur i oturen i och med att jag missar en annan. jag är egentligen inte den som skriker av fröjd när jag ser kräftor ligga uppdukat men vem vet, kanske att jag blir omvänd efter denna kväll...

det ekar över hela staden

ännu en trevlig sen sommarnatt med start hos tottis och avslut med kulorna på hugo som djs. puss på er!

changing seasons

det var länge sen man började skolan och fick känna den här spänningen runt allt och alla. visserligen är vi bara fyra nya ettor. så min nya klass är vi och de resterande åtta tvåorna som ska gå tillsammans. tolv som allt. och så kommer jag ha lisa och johanna strax bredvid på direktris utbildningen. har hunnit mellanlanda hemma nu. solen skiner idag, vilket jag har upptäckt måste tas till vara på när man nu bor i en av sveriges regnigaste städer. och en bra regnjacka måste införskaffas! mina ben har skrikit av värk sen bodypumpen. jag vet inte om tjejen på passet var gjord av stål men det var nått utöver. men mer träning kanske lindrar lite så vi kör väll lite mer ikväll. bära eller brista. titta in ikväll igen. sista semesterbilderna!

En Onzdag

efter vår lilla skärgårdsvistelse blev det strax efter onsdag. drinkar och middag med doktorn, morberg och bästa rispojken. nu har jag tagit hem två raka segrar på fyrmansvist med både den yngre och den äldre jernberg. en oslagbar kombination har det visat sig vara! tusen solar får hela kvällen!

sankt annas skärgård

"jag har ju semester"

kalas i stan

dag 2. hela familjen mörner är tedrickarna med stort T. så det har blivit några koppar varje kväll vilket gör att jag håller mig vaken framåt småtimmarna. idag har jag ränt runt på göteborgs gator med lisa. göteborgskalaset startar idag så det är lite buller och bång lite här och var. och inte minst all gratismat som delas ut. nu ska jag svira om till träningskläder och testa på bodypump. passa på med all denna gratisträning. titta in senare så får ni förra veckans semesterhändelser på bild!

från västkusten

hej ni följer väll med mig här i göteborg nu va!
det var ett tårdrypande farväl i ett regnigt göteborg när jag skiljdes från bror min. och även ett känslosamt hejdå i lördags hos doktorn med kramar, ångvältar, brottning och skvallerfniss. nu bor jag som inneboende hos familjen mörner. känns som jag har börjat en lång resa med nya platser och nya människor. lite spänning i vardagen sådär som man kan ha tomt på annars. mina aktiviteter idag har varit att tömma lådor och få till en hemkänsla. avslutade med piloxing med mika, som jag känner sen innan, på nordic club. tror jag har hittat ett nytt "hängställe" precis där jag bor. på gatan utanför går spårvagnen precis. det ligger förrädiska konditorier, fik, bengans skivaffär, ett hemköp som är öppet från tidig morgon till kväll och små affärer hit och dit. imorgon ska jag träffa lisa! äntligen kan vi börja hänga igen. en så länge känns det bra. tror jag kommer trivas bra här med. men det betyder inte att jag inte saknar er alla.

ORIGINALEN


Det jag kommer sakna allra mest med Stockholm!

home is where your heart is

med en hulk till lillebror som hjälpte till att flytta idag så har det gått riktigt smort att ta sig till finspång. göteborg får vänta en vecka medan jag semestrar här hemma. lite senare ska jag till anton och blåsa liv i kvällen!

inte ett moln så långt ögat kan nå

julia och petters extraknäck!
helt okej jobba va!
se där ja!
köpt storfavorit!
fick ihop två snarlika av lite gammalt jag hitta i flyttröran. inte en spänn!

RSS 2.0