stuck in the middle

idag har jag tankar som tynger ner mig. typiska karolinatankar som inte går och göra så mycket åt för stunden och tar upp för mycket tanketid. jag vill bara lyfta av det och bli lite lättare. men allt brukar ju falla på plats till sist. imorgon ska vi, alla dryga 60 elever, tidigt åka till konst museet louisiana och sen få fri tid i köpenhamn. kan nog bli en perfekt fredag. sömn skulle passa bra redan nu.

just nu

håller på med byxor i skolan nu. gör ett par herr i stl. arvid som är färdiga att testas. skoldagarna blir lite längre nu men det är mest bara kul. 3nätet ligger nere så jag kan i stort sett inte göra så mycket med iphonen. det är inte det att jag är okontaktbar som bekymrar mig mest, utan att jag inte kan spela wordfeud...

Norrköping


bloggtips

daniel jernberg
alias: daniel, danne, morberg, numera låtskrivaren. eller ska vi säga max martin.
kännetecken: modelejon, sportfåne, trevlig.

får en att dallra som höstlöven

blåsigt i göteborg så nu åker halsduken på. vill helst att den ska vara stor som möjligt o gå att vira en massa varv. dagens köp: biljett hem till norrköping på fredag! längtar efter att få träffa frank igen, arvid, david och alla bästisar igen. nu hem till mika.

kvällen känns perfekt

håkan hellström på liseberg. när vi kommer fram till lisebergscenen framåt kvällen är det riktigt trångt och det bara ökar med folk minut för minut. det blir ett högt jubel i publiken när bandet kliver upp på scen bakom skynket till R.E.M. - NIGHSWIMMING man märker håkans glädje över publiken och det blir lite nervigt och känslosamt i början vilket jag inte sett så ofta förut. sådär charmigt som han gör det. konsterten sätts igång med det här är min tid, följt av saknade te havs och shelley. därefter stannar han och upp tackar vädergudarna och berättar att det är 20 000 människor på plats. himmelen är klarblå och göteborg har lyst av sol hela dagen. sedan fortsätter han med river en vacker dröm och där börjar man fundera om han ska köra 2 steg från paradise skivan från början till slut. men just då kan jag inte inte komma ihåg vilken ordning låtarna ligger i. därefter fortsätter han med jag vet vilken dy hon har varit i där endast pianot tar över och det är så vackert att man får gåshud. när han sjungit dom där jag kommer ifrån citerar håkan texten och säger "dom där jag kommer ifrån. det är ju ni! jag tror jag älskar er!" efter så kommer det man hade stått och undrat och han berättar "nu har nog många av er förstått vad vi gör här uppe, vi ville spela skivan en enda gång från början till slut och vad passar då bättre? man behöver inte vänta tio år för att spela en skiva från början till slut, det räcker med ett år!" så kommer den välkända drömmen när han berättar hur han och lasse berghagen möts i en fajt, vilket resulterar i krossade glasögon för lasse, men även låten det dom aldrig nämner som blir nästa låt. när man måste dö några gånger innan man kan leva kommer vill alla dansa. och man känner hur det skaver i publikens hjärtan för alla som känner igen scenariot med textraden ”och han fick resterna av magdalena, när hon blitt dumpad av ola”. någonstans där berättar han att  skivan för honom handlar om att man måste tro på att det finns ett paradis även när det är mörkt. att man bara måste orka vänta lite till för att vara där. och såklart spelas du är snart där.

när håkan lite senare på kvällen vrålar ”explodera bateria” är glädjeruset till max. alla händerna är i luften och marken gungar. känslan breds på av de stora konfettiregn som kommer över alla.

och sist det bästa enligt mig på hela kvällen. "en låt för de som inte hittat någon att hålla i handen än" då håkan tycker vi kan fånga valfri hand i publiken. han fortsätter med att vi är så många så ingen märker vem som håller i vem ändå och ingen behöver skämmas konstaterar han. det är så jag säger det avslutar kvällen med händerna om varandra och alla jublar när håkan sjunger ”du är det finaste jag vet”. saxofonsolot gör det bara ännu bättre. och när det redan är som bäst så glider han över på eldkvarns kärlekens tunga. kvällen känns då helt perfekt och jag tror alla känner sig lyckligare än någonsin.


första mötet

kafé zenit. arvid gav stället fyra plus. mysigt, trevlig personal, god mat för en bra peng, gratis kaffe på maten, jazzmusiken lågt i bakgrunden och det jag tror avgjorde, en kingtidning att bläddra i. fem plus med sällskapet höhö.
alltid så populär.
av en slump var det som och se sitt andra jag när vi möttes på perrongen. båda i dr martens, svarta byxor och vinrött. vi log, kramades och sa hej.

väldigt rätt om jag får säga.

dr karro dr arvid


jaha. för att citera fredrik. "nu har han åkt, nu är jag ensammast i hela världen" haha nae. jag är glad att du kom och det bästa är väll att vi redan ses nästa helg igen när jag åker hem till finspång.

happy day

har haft en så rolig kväll med emma och tom. blev ännu gladare när jag fick veta att arvid kommer hit imorgon! fem hela veckor har det gått sen sist sågs. liseberg och håkan är siktet och jag hoppas vi kommer in.

alla talar om dej hurricane

idag gick jag längs med bangatan med huvudet nedböjt av all blåst. tittade upp för ett ögonblick och möttes av en blick av hurricane som tar ut ett bildäck i samma veva. jag var tvungen kasta tillbaka en blick i all hast... jo men det var du.

drömde om paradiset

fann denna från deras album som ska komma ut snart. inte dåligt!

göteborg I like you

är så trött idag. har i alla fall lyckats ta mej till gymmet och snart är det söndagsmiddag här hemma. varje söndag lagas det mat och så på kvällen kommer mörner barnen och kusinerna (kanske ska sägas att alla är vuxna och mer i min ålder) och har det trevligt. och en massa te på det. ja vill också ha så när jag blir äldre. eller kanske med ens bästa vänner. kruxet där är väll att bo i samma stad.
dagens film och filmtips blir last night.

Dr Martens

YES. så kände jag igår när jag vann budgivningen på ett par sprillans nya Dr Martens
från tradera och sparade en hel del pengar. äntligen en vinter med ett par rejäla skor!

city lights

BÄSTA JULIA. tack för helgen! och tack för igår allt folk.

äpplet

har inte nämnt det men jag bytte min gamla motordator ock köpte mej en mac innan jag flyttade. jag kan se hur du ler och skakar på huvudet anton... men detta var ett bra köp!

I'll lean on you and you lean on me and we'll be okay

när det regnar här. kommer regnet inte bara uppifrån utan från alla håll, för att det även blåser från alla håll. så idag har jag använt paraplyt som ett sköld. idag har vi bl.a gjort skräddarsydda knapphål i skolan. en sannerligen konst att få till. tom vek sig av skratt när han såg mina och jag av hans. nu har jag nått och titta tillbaka på en deppig dag. imorgon har vi halvdag. två dagar i veckan går vi från halv nio till fyra och resten halv nio till tolv. men dom där halvdagarna går oftast åt ändå. allt är fortfarande väldigt bra här. önskar att ni mina närmsta var här och kunde dela denna här bra tiden. nu är jag trött, bra trött. mina ben är slutkörda av rpm passet på sportslife. det är nu jag kommer sova som bäst också. i helgen kommer julia hit! längtar efter dej!

who's gonna walk you home

invigde ett nytt köp ikväll. min första svarta kavaj som fallit mej in. haffade den sista idag för en billig peng. score!

det var den du önskade dig va?

nu är vi tillbaka ända till mars. jag minns fortfarande chokladtårtan tottis. och vårt pokerface när du öppnade vår första present. hihi
den här bilden är så du! och jag vet att du gillar den!

RSS 2.0